Uitnodiging online informatieavond over de Transitievisie Warmte, 29 september 2021, aanvang 20.00 uur

Op dit moment verwarmen veel Nederlanders hun woning en water met aardgas. Om klimaatverandering tegen te gaan, is in het Klimaatakkoord afgesproken dat we landelijk stapsgewijs van het aardgas afgaan (uiterlijk in 2050). Alle gemeenten maken vóór 1 januari 2022 een visie over hoe zij dit aanpakken: de Transitievisie Warmte. In dit plan beschrijven we de meest geschikte alternatieven voor aardgas in onze gemeente. 

29 september om 20.00 uur organiseert de gemeente een online informatieavond over de Transitievisie Warmte. De ontwerp Transitievisie Warmte gaat vanaf 30 september ter inzage. Dit betekent dat u deze kunt lezen en kunt reageren. Er is ook een korte publieksversie beschikbaar van deze visie. 

Tijdens deze online informatieavond vertellen we u meer over het wat, hoe en waarom van de Transitievisie. 

Interviews met wethouder Erik van Zuylen, wethouder duurzaamheid, de VOA (Vereniging van Ondernemingen Alphen aan den Rijn), woningcorporaties Habeko en Woonforte en Energiecoöperatie Energiek Alphen geven u meer informatie en een goed beeld. Ook hoort u hoe u kunt reageren (een zienswijze indienen). Tijdens en na afloop van de online informatieavond kunt u in de chat vragen stellen aan wethouder Erik van Zuylen en projectleider Ruud Kwant van Gemeente Alphen aan den Rijn, en aan Niek Brinkhof, engineer bij de Warmtetransitiemakers (het adviesbureau op het gebied van duurzame warmte, dat samen met de gemeente de Transitievisie Warmte ontwikkeld heeft).  Bijgaand ontvangt u de link naar de pagina waar op 29 september de online informatieavond plaatsvindt. 

Link naar online informatieavond: online-informatieavond-transitievisie-warmte

U bent van harte welkom. En zet deze uitnodiging vooral door naar medebewoners in de gemeente Alphen aan den Rijn. De overstap naar duurzame warmte gaat ons allemaal aan, hoe meer mensen hoe beter! 

Graag tot woensdagavond 29 september!

Met vriendelijke groet,

Ruud Kwant
Projectleider Transitievisie Warmte