Landschapsbiografie

Uitnodiging van de gemeente om uw verhaal te vertellen
Alphen aan den Rijn is een gemeente met een lange geschiedenis. De gemeente wil de geschiedenis van het landschap, een landschapsbiografie, in beeld brengen. U kunt bijdragen aan de landschapsbiografie door met ons mee te fietsen en uw verhaal over het gebied te vertellen.

Wij fietsen op de volgende data tussen 19.00 en 21.30 uur.

1. Op 13 mei fietsen we door Boskoop (route 1) en Benthuizen + HazerswoudeDorp (route 2);
2. Op 14 mei fietsen we door kern Alphen aan den Rijn (route 3);
3. Op 15 mei fietsen we door de kernen Koudekerk a/d Rijn, Hazerswoude-Rijndijk en Groenendijk (route 4);
4. Op 16 mei fietsen we door Aarlanderveen en Zwammerdam (route 5).

De landschapsbiografie beschrijft de kwaliteiten die bepalend zijn voor de eigenheid van de gemeente en die in het jaar 2050 nog altijd tekenend moeten zijn voor de gemeente. Vaak zijn dat de kwaliteiten die de inwoners verbinden en trots maken. In de landschapsbiografie verbinden we de verhalen uit het verleden met het landschap van nu en de ambities voor de toekomst, zoals klimaatadaptatie, energietransitie, circulariteit, bereikbaarheid, wonen, werken, landbouw en biodiversiteit. De landschapsbiografie is een onderlegger voor diverse vraagstukken. Op dit moment werken we toe naar een gemeentelijke omgevingsvisie en een perspectief voor landschap en stad.

Fietst u mee?
Dan horen we dat graag! U kunt zich tot uiterlijk 10 mei aanmelden voor 1 of meerdere fietstochten via TP-LenS@alphenaandenrijn.nl . U krijgt dan van ons te horen waar we verzamelen voor de start van de fietstocht.