Leiden Marathon in de Groenendijk

Op zondag 19 mei a.s. komt de Leiden Marathon weer door de Groenendijk. Dorpsoverleg Groenendijk maakt er ook nu weer een feestje van! Voorafgaand aan de komst van de marathonlopers is er voor alle kinderen in Hazerswoude een ‘kids-run’. 

Programma
9.00 uur              Start inschrijving ‘kids-run’ en daarna warming up!
9.30 uur              Start kids-run
10.00 uur            Uitreiking medailles
10.30 uur            Rond deze tijd verwachten we de eerste lopers van de Leiden Marathon.

De Groenendijk ligt op ongeveer de helft van de halve- en op een kwart van de hele marathon. De lopers komen vanuit de polder, over het Groenendijkse Pad de buurt in. Vervolgens gaan ze via de Molenlaan en een stukje Rijndijk naar de meubelboulevard. Daar steken ze de Rijn over. Het is natuurlijk een geweldige opsteker als we ze met veel toeschouwers, spandoeken en muziek toejuichen.

Onze vaste bezoekers weten hoe gezellig dit feest is. Met live-muziek, schmink voor de kinderen, een drankje en een hapje en nog veel meer. Nog nooit geweest? Kom kijken, je bent van harte welkom in de Molenlaan, in de Groenendijk!