PLEYN is 50!

Het is het jaar 1968. De zestiger jaren; de twintigste eeuw. Het jaar waarin The Beatles ‘Hey Jude’ uitbrachten en Johnny Cash zijn eerste gevangenisplaat. Op de Nederlandse televisie is voor het eerst de Fabeltjeskrant te bekijken en Apollo 7 en 8 worden in Florida gelanceerd. Gordon en Céline Dion zien het eerste levenslicht. Drie Nederlandse schaatsers pakken goud op de Olympische Winterspelen, waaronder Kees Verkerk. Martin Luther King en Robert F. Kennedy worden doodgeschoten; Andy Warhol overleefde een schietpartij. Richard Nixon wint de presidentsverkiezingen met 43,4% van de stemmen. In Rotterdam wordt de eerste metrolijn geopend en Italië wint het EK voetbal.

Ja, in 1968 gebeurde er een hoop. Dat is nu een halve eeuw geleden; vijf decennia; vijftig jaar. Maar binnen de Groenendijkse gemeenschap, werd er ook belangrijke geschiedenis geschreven. Al sinds 1946 worden er in het parochiehuis voor de katholieke kerk film- en toneelavonden georganiseerd. Dit onder de naam van stichting ‘St. Jozef’. Maar dan, in het beruchte jaar 1968, richt een drietal uit de omgeving een fenomenaal buurthuis op. Een multifunctioneel centrum, dat, volgens het logo, geschikt is voor Music en Meetings. Theo ‘Luther’ Wesselingh, Ted de Boer en Leen Wortman zijn de grondleggers voor het prachtige Pleyn 68, vernoemd naar haar spraakmakende geboortejaar, inmiddels vijftig jaar terug.

Aangekomen in het jaar 2018 is Pleyn 68 nog altijd een begrip onder de Hazerswoudenaren en de Groenendijkers. Wie kent Pleyn 68 immers niet? Wie heeft er niet ooit een borrel gedronken, er een feestje gevierd of er een kaartje gelegd? Of nog sterker, wie is er niet met een voldaan gevoel de deur van Pleyn 68 uit gelopen?
Nu al vijftig jaar lang groeit men op met het voormalig parochiehuis in de buurt; een feestgelegenheid met activiteiten en evenementen voor jong en oud. En in die vijftig jaar heeft Pleyn niet stilgestaan. Door het harde werken van haar vele gewaardeerde vrijwilligers en haartrouwe publiek, is het met regelmaat een gezellige boel in het geliefde buurthuis.

Stichting ‘Pleyn 68’ is verantwoordelijk voor het organiseren van een maandelijkse jongerendisco, waar jongelui een eerste kennismaking met het uitgaansleven genieten. Voor de organisatie van het jaarlijkse Pleyn toernooi, waar er verschillende horecagelegenheden uit de omgeving met elkaar een balletje trappen op eerste Pinksterdag. Voor de maandelijkse strijd op zondagavond om de felbegeerde Risk-trofee tijdens de enige, echte Risk competitie uit heel Nederland. En voor vele diverse programma’s op het podium, zoals band avonden en stand-up komedie shows. Daarnaast is er voor de feestelijke particulier of goed gestemde vereniging ook de mogelijkheid de ruimte te huren. Kortom: er is met regelmaat een festijn in Pleyn!

En om al die mogelijkheden, die nu al vijftig jaar bestaan, toepasselijk te vieren, te eren, viert Pleyn 68 dit jaar haar 50-jarig bestaan met een jubileumfeest! Een tweedaags festijn met verschillende activiteiten en muzikale hoogstandjes voor alle leeftijden! Op zaterdag 13 oktober om 15.00 uur barst de gezelligheid los met tot in de late uurtjes optredens van verscheidende artiesten. Grote en voor Pleyn bekende namen, die zowel in het buurthuis zelf, als in de op het terrein gelegen feesttent, het podium zullen bestijgen, gaan met het grootschalige publiek de heupen flink losgooien. Dit onder het genot van een babbeltje en een biertje. Zondag 14 oktober is er vanaf 12.00 uur de gelegenheid voor de allerkleinsten mee te doen aan een rijk aantal spellen en diverse optredens. Beide dagen staan in het teken van Music, Meeting en Feest!

Dus laat u verrassen door het veelzijdige programma van Pleyns jubileumfeest, waarmee de vrijwillige organisatie nog druk in de weer is, en proef zelf de heerlijke gezelligheid tijdens het festijn van Pleyn 68.  PLEYN is 50!