Compostactie

Op zaterdag 17 maart 2018 waren de Groenendijkers in de gelegenheid om compost op te halen als dank voor het gescheiden inzamelen en verwerken van het GFT afval tot compost. In tegen stelling tot het gratis afhalen bij de Limes in Alphen was er nu ook de mogelijkheid om het in de kernen zelf af te halen, dit werd verzorgd door vrijwilligers die zo een vergoeding voor hun Stichting konden verdienen.

In de Groenendijk waren de zakken bij Pleyn 68 af te halen; de uitgifte werd verzorgd door vrijwilligers van de Speeltuinvereniging. Gezien het koude weer en blijkbaar ook het tijdstip liep het aanvankelijk bepaald niet storm. Daarop werd door Jan Wesselingh een bezorg- en vent service in het leven geroepen met zijn oude oldtimer (Mercedes bus) Jolanda van der Meij en Jan Wentink bleven achter voor de reguliere klandizie. Gelukkig werd het van lieverlee wat drukker, om niet met heel veel zakken te blijven zitten is ook de verdeelsleutel enigszins aangepast aan de wensen van de klant.

Uiteindelijk hebben wij voor de Speeltuin een mooi bedrag van € 242,70 opgehaald waarbij het met name aan Jan Wesselingh te danken is dat alles exact om 12.00 uur op was. De laatste klant die feitelijk te laat was hebben wij nog net van compost kunnen voorzien. Terug kijkend op een geslaagde actie hopen wij bij een volgende keer toch op beter weer.